Paslanmaz Elek Telleri

Tel ile örülmüş dokumalar, sanayi gereksinimleri için bir çok endüstride kullanılır. Paslanmaz ürünler 304-316 kalite olup 304 kalite ürünler stoklarımızda mevcuttur. 316 kalite ürünlerse özel sipariş üzerine tedarik edilir. 304 kalite teller ayrıca 18-8 olarakta bilinir. %18 krom, %8 ise nikel oranını gösterir.

Paslanmaz çeliğin temel çeşitidir. 450°C’ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Mekanik direnci ve sürtünme mukavemeti çok iyidir. Uygulama alanları kimya, petro – kimya, gıda, mutfak, otomotiv, tıp endüstrisi boyler ve eşanjör üretiminde tercih edilir.

316 Kalite teller %2 oranında extra Molibden içerir. Bu madde, telin tuz, asit ve deniz suyuna karşı ekstra dayanıklı hale gelmesini sağlar. Bu teller 18-10 olarakta bilinir.%18 krom, %10 nikel oranıdır. 650° C’ ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Kopma ve bükülme mukavemeti çok iyidir. Uygulama alanları kimya, petro-kimya, gıda, tekstil, kağıt endüstrisi olmakla birlikte yüksek korozyon dayanımından ötürü daha çok deniz ve endüstriyel şartlarında tercih edilir.